Spectacles van Snapchat vanaf nu ook in Nederland te koop

Snapchat Spectacles

Spectacles, de zonnebril van Snapchat met een camera, is vanaf nu ook te koop in Nederland. De bril is verkrijgbaar in de kleuren zwart, turquoise en koraalrood en kost 150 euro. Gebruikers kunnen de bril koppelen aan hun Snapchat-account en vervolgens video’s van maximaal dertig seconden maken.

De zonnebril is te bestellen via internet en wordt volgens het bedrijf binnen 5 dagen bezorgd. In februari maakte Snap ze al online beschikbaar, maar alleen in de Verenigde Staten. Nu zijn ze dus ook te koop in Europa, in totaal in 14 landen. Naast Nederland en België gaat het om Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Snapbot

Hoewel je de Spectacles via internet kunt bestellen, komen mogelijk ook de herkenbare ‘snoepautomaten‘ naar ons land. Op de pagina waar je de Spectacles kunt bestellen, kun je doorklikken naar een pagina met locaties van Snapbots. Deze automaten waren voorheen alleen te vinden in de Verenigde Staten, maar staan nu ook in Europa. Bij de automaat kun je de zonnebril ook kopen, tot de voorraad op is of de automaat verdwijnt.

Momenteel staan er automaten in Parijs, Venetië, Londen, Berlijn en Barcelona, maar op de pagina zijn ook ‘slapende Snapbots’ te zien met een aftellende klok. Zodra de teller op nul staat, wordt bekend op welke locatie nog een Snapbot staat. Vandaag om 17.45 uur en morgen om 10.00 uur worden de eerstvolgende twee locaties onthuld.