Supervet: Sphero’s BB-8 bestuur je straks met The Force

Force Band BB-8

We noemden het afgelopen september al de beste Star Wars-merchandise ooit: een werkende BB-8. Maar het robotje uit de populaire franchise wordt straks nog leuker: je kunt hem namelijk met The Force besturen. Tijd om in Jedi-training te gaan dus.

Natuurlijk gaat het hier niet echt om de mysterieuze kracht uit Star Wars. Maar het komt aardig in de buurt. Sphero, de maker van het robotje, maakt namelijk een wearable die je het apparaat laat besturen met handgebaren.

De armband, genaamd de Force Band, werkt via bluetooth en laat je ook andere robots van Sphero besturen. Daarnaast vertelt het apparaat je via spraak of er Holocrons (afbeeldingen van Star Wars-karakters) in de buurt zijn, die je kunt verzamelen. Vergelijkbaar met Pokémon Go dus. Verder maakt het apparaatje light saber-geluiden, mocht je nog een prachtige battle na willen spelen.

Overigens komt er ook een geheel nieuwe versie van BB-8 op de markt: een speciale editie met vuil en ‘beschadigingen’, die er uitziet alsof hij net uit een gevecht komt. Net als de vorige variant kun je hem opladen via USB en hem een uur lang laten rondrijden.

De Force Band en de speciale editie van BB-8 zijn vanaf 30 september overal ter wereld te koop. Nederlandse prijzen zijn er nog niet, maar in de VS koop je een set voor 199 dollar en de Force Band los voor 79 dollar.