Speelgoedmaker Sphero start nieuw bedrijf om robots voor in huis te bouwen

Sphero-BB8

Sphero kennen we van het beste Star Wars-speelgoed ooit: de kleine robot BB8, die je met je smartphone aanstuurt. Nu wil het bedrijf nog een stapje verder gaan. Met de nieuwe spin-off Misty Robotics moeten er namelijk persoonlijke robots ontwikkeld worden, die naar jouw huis en kantoor moeten komen.

Hoe deze robots er precies uit gaan zien en wat ze gaan doen, is niet bekend gemaakt. Moeten we TechCrunch echter geloven, dan worden de eerste producten vooral voor hobbyisten. De onderstaande afbeelding zou een vroeg prototype zijn. Maar het is niet duidelijk wat je nu eigenlijk ziet. Misschien is het het hoofd van een robot, misschien wel iets heel anders.

Geen tablet op wielen

De robots van Misty moeten in ieder geval veel geavanceerder worden dan de huidige varianten. Op dit moment zie je veel tablets op wielen, die een slimme assistent hebben ingebouwd. Leuk, maar het voldoet zeker niet aan het sci-fi-plaatje dat ik (en vele anderen) in mijn hoofd heb. Misty wil dat dus beter gaan doen.

De doelstelling van Misty komt echter wel overeen met die van vele andere bedrijven. De robots van de toekomst worden “gezien en behandeld als onze vrienden, onze teamgenoten en een deel van onze families”. De apparaten moeten “behulpzame taken” uit gaan voeren en de interactie met mensen aangaan.

Het bedrijf heeft al 11,5 miljoen dollar opgehaald aan investeringen. Ook zijn de eerste werknemers al aangenomen, al komen die veelal van Sphero. Onder hen zit bijvoorbeeld mede-oprichter Ian Bernstein, die nu het head of product is bij Misty.