Spin-off van speelgoedmaker Sphero kondigt eerste robot aan: Misty I

Misty Robotics, een spin-off van speelgoedmaker Sphero (van die andere robot) heeft zijn eerste robot onthuld: de Misty I. Het gaat om een ontwikkelaarsversie. Het bedrijf wil hiermee ontwikkelaars en investeerders aantrekken voor de verdere ontwikkeling.

Toch nam Misty zijn robot deze week mee naar de techbeurs CES, waar TechCrunch sprak met de CEO van het bedrijf. In oktober publiceerde het bedrijf zijn tienjarenplan om een robot voor elk huishouden geschikt te maken.

Tegen TechCrunch zegt de CEO van Misty dat het team wekelijks vijf tot tien exemplaren van de Misty I maakt. De robot moet daarom vooral dienen als lokkertje voor ontwikkelaars en investeerders. De eerste babystapjes van een bedrijf dat nog een lange weg te gaan heeft, schrijft TechCrunch.

Uiteindelijk heeft het bedrijf als doel om alledaagse robotvrienden te maken die mensen helpen bij verschillende taken. Het bedrijf zegt iets anders te willen maken dan een ’tablet op wielen’, een verwijzing naar eenvoudige robots die er wel menselijk uitzien, maar uiteindelijk beperkt zijn. Vooralsnog lijkt de Misty I nog wel onder deze categorie te vallen.