Spin Remote: De meest simpele universele afstandsbediening

Vraag jij je wel eens af waarom een afstandsbediening zoveel knoppen heeft terwijl je er maar een paar daadwerkelijk gebruikt? Dat deden ze bij het Nederlandse bedrijfje Spin in ieder geval wel. Daarom bedachten zij een universele afstandsbediening die feitelijk niet één knop heeft. En toch kun je met deze zapper zo’n beetje elk elektrisch apparaat in je woonkamer aansturen.
Wanneer je het volume van de stereo wilt aanpassen hou je het device op zijn zij, en draait hem als ware het een grote ouderwetse volume knop. Wie wil zappen naar een andere zender op zijn TV legt de Spin plat neer en draait er aan. Hou je hem op zijn kop, alsof hij het aan het plafond hangt, dan kun je hem gebruiken om je lampen te dimmen.

Uitermate handig en simpel. Toch is ook aan de gebruiker die meer wil dan dat gedacht: Op de onderkant van Spin vind je een touchscreen display waarop je andere functionaliteiten kunt bedienen zoals Netflix of je Apple TV.

De Spin lanceerde eind vorig jaar zijn product met een zeer succesvolle campagne op Kickstarter. Inmiddels is het device klaar en worden de eerste bestellingen deze maand verstuurd naar de eerste backers. Om zijn productie op te kunnen schroeven heeft Spin inmiddels een nieuwe crowdfundingsactie gestart, ditmaal via Symbid.nl. De marktintroductie van het product staat nu gepland begin 2016.

 

Vorige week werd bekend dat Spin tijdens de IFA in Berlijn genomineerd is voor een prestigieuze internationale design award. Wanneer we zelf met het apparaat aan de slag gaan begrijpen we direct waarom: Het aluminium design is stijlvol, robuust en toch heel handzaam. Je kunt je helemaal voorstellen dat je dit apparaat liever op de salontafel legt dan 4 verschillende afstandsbedieningen. De Spin smart remote control gaat €129 kosten en ligt dit januari 2016 in de winkel.