Splitsecnd maakt in een handomdraai een connected device van je auto

Een beetje nieuwerwetse vierwieler heeft tegenwoordig al de beschikking over een online verbonden noodsysteem dat direct het alarmnummer belt op het moment dat je auto een zwaar genoegde klap krijgt om de airbags uit te laten komen. Maar zo’n systeem laten installeren op de oudere modellen kan een kostbare aangelegenheid zijn. Of niet, als het aan Splitsecnd ligt.

Het Amerikaanse Splitsecnd (nee, dat is echt geen tikfoutje) is al sinds 2010 bezig met hun speciale online plug. Het apparaatje, voorzien van accelerometer, GPS en 3G-verbinding, past in de 12V aansluiting van elke auto en heeft dezelfde functies als de ingebouwde systemen.

Door middel van de accelerometer is het apparaatje in staat om te detecteren wanneer je in een ongeval terecht bent gekomen, waarop vervolgens een noodsignaal via 3G wordt verstuurd en er telefonisch contact wordt gezocht met een noodcentrale. Ook is je auto te traceren via de ingebouwde GPS/3G combinatie.

Voorlopig is de Splitsecnd alleen beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Goedkoop is relatief, want met een aanschafprijs van $199 en een maandelijkse fee van $15 is ook dit systeem nog een behoorlijk investering.

Meer informatie op de website.