Sportshirt Ralph Lauren vol sensoren nu voor iedereen te koop

Anderhalf jaar geleden toonde Ralph Lauren het prototype van een ‘connected t-shirt’ tijdens de US Open. Ballenjongens en -meisjes droegen het shirt toen, maar voor het grote publiek was het nog niet verkrijgbaar. Inmiddels kun je The PoloTech Shirt, zoals hij uiteindelijk genoemd is, gewoon kopen voor 295 dollar. Voorlopig nog wel enkel in de VS, dus als je hem echt graag wil hebben zul je wel wat moeite moeten doen.

Het t-shirt is niet bedoeld om de hele dag te dragen, maar richt zich expliciet op sporters. Het bevat sensoren die onder meer je hartslag, ademhaling en stappen tellen en die naar je iPhone worden gestuurd via een speciaal kastje. Via een bijbehorende app krijg je inzicht in deze statistieken en kun je work-outs uitvoeren die rekening houden met deze data.

Daarnaast een niet onbelangrijk punt: je kunt het shirt gewoon wassen in de wasmachine. Als je dagelijks sport moet je echter wel heel vaak wassen of meerdere extra shirts kopen (voor 165 dollar per stuk). Een andere nadeel: het shirt is er enkel in een mannenmodel en er is alleen een app voor de iPhone, Android-gebruikers vallen buiten de boot.

Ralph Lauren PoloTech Shirt

Engadget probeerde het shirt uit en was niet ontevreden. Je voelt het kastje nauwelijks zitten en de work-outs die zich aanpassen aan de data van het shirt zijn interessant. Er waren soms wel wat problemen met de verbinding met je smartphone en het uittrekken van het shirt schijnt een uitdaging te zijn. Maar uiteindelijk is de conclusie vooral dat het het “coolest-looking smart shirt” tot nu toe is.