Ook Spotify komt met Clubhouse alternatief: Greenroom

Greenroom

Clubhouse werd in een razend tempo behoorlijk populair. En hoewel de app de eerste paar maanden alleen voor iOS-gebruikers beschikbaar was, is het inmiddels ook toegankelijk voor Android-gebruikers. Dat audio-app zo populair werd, betekende dat hier vraag naar was. Dat zorgde ervoor dat een hoop andere grote platformen óók de zogenoemde ‘audiorooms’ aanbood.

Zowel Facebook, als Twitter en Instagram kwamen met alternatieven voor Clubhouse. Maar nu is er een alternatief uit een ietwat verrassende hoek gekomen: ook Spotify gaat mee op deze trend. De nieuwe dienst van Spotify is sinds woensdag beschikbaar en heet Greenroom. En, goed nieuws: de app is beschikbaar voor zowel Apple-, als Android-gebruikers.

Greenroom

In de Greenroom kunnen gebruikers, net als in Clubhouse, gesprekken starten en volgen. Het makkelijke hieraan is dat je er geen nieuw account voor hoeft aan te maken, want je logt gewoon in met je Spotify-account. De gesprekken kunnen worden opgenomen, wat een handige extra functie is. Zo kunnen gebruikers die op dat moment niet aanwezig konden zijn bij het gesprek, dit later nog terugluisteren als een soort podcast. De ‘rooms’ zijn ook voorzien van een schriftelijke chatfunctie.

Greenroom bestond al langer, maar heette toen nog Locker Room. De app is ontwikkeld door Betty Labs en had dezelfde functie als Greenroom, maar was vooral gericht op sportfans. Afgelopen maart kocht Spotify de app en besloot toen om het onder een nieuwe naam uit te brengen. Het doel van Spotify is om meer doelgroepen te bereiken met deze app.

Geld verdienen

Spotify komt ook met een programma dat helemaal aansluit bij deze audio-apps: namelijk een programma voor gebruikers die geld willen verdienen via Greenroom. Omdat Clubhouse merendeel nog gebruikt wordt door business coaches en marketingmensen, worden er al een hoop manieren om geld te verdienen gedeeld via de apps als Clubhouse.

Voor Spotify is het natuurlijk een slimme zet om meer mensen aan de app te brengen. Het programma zal Spotify Creator Fund heten en binnenkort deelt Spotify hier meer informatie over.

Beeld:  r.classen / Shutterstock.com