Is Spotify de ideale DJ voor jouw feestje?

Nadat Spotify ‘Discover Weekly’ heeft uitgebracht, introduceert de Zweedse streamingdienst een andere functies die muziek aan gaat raden. Spotify Party belooft de rol van DJ over te gaan nemen en de juiste muziek op het juiste moment van het feest te kiezen.

Op het eerst gezicht lijkt Spotify Party een verzameling van afspeellijsten zoals Spotify nu ook heeft. Nieuw met Spotify Party is dat de dienst muziek mixt op het aantal beats per minuut. Zo krijg je geen vreemde stiltes tussen verschillende nummers en lopen ze naadloos in elkaar over.

Daarnaast vind je, in nieuwe modus van Spotify, verschillende opties om muziek een bepaald gevoel te laten uitstralen. De zogeheten Mood Tuner kan er voor zorgen dat mensen helemaal los gaan op de muziek of je kunt juist een rustigere periode creëren. Spotify kiest zelf bijbehorende muziek en mixt deze in elkaar.

De Zweedse dienst gaat ook samenwerken met DJ Diplo om meer originele electronic dance music (EDM) op te nemen in Spotify’s bibliotheek. De samenwerking resulteert in meer dan 120 nieuwe nummers van Diplo die enkel te beluisteren zijn op Spotify. De update zou vandaag nog beschikbaar moeten zijn in de Android en iOS-app.