Spotify haalt muziek en podcasts uit elkaar in je bibliotheek

Spotify Apple

Spotify past het uiterlijk van zijn bibliotheek voor premium-gebruikers aan, waardoor podcasts en muziek uit elkaar gehaald worden. Daardoor moet het duidelijker zijn wat wat is. Daarnaast worden er nieuwe functies voor de twee onthuld, weet The Verge.

Op dit moment zit al je media – dus je afspeellijsten, liedjes, albums, artiesten, podcasts en video’s – bij elkaar bovenaan de app. Het nieuwe ontwerp moet er juist voor zorgen dat dit wat meer uit elkaar getrokken wordt, zodat je je muziek en podcasts wat beter kunt vinden. De update past dus niets aan aan de manier waarop je naar media luistert, maar maakt de ervaring beter.

Podcasts worden nu alleen georganiseerd op basis van shows die je volgt, niet geluisterde shows en gedownloade shows. In het nieuwe ontwerp krijgt de podcast-categorie drie afzonderlijke secties: afleveringen, downloads en shows. In ‘afleveringen’ zie je nieuwe afleveringen en kun je verder luisteren naar waar je al aan begonnen was.

In de downloads-tab staan logischerwijs je gedownloade podcasts. En in shows kun je podcasts die je volgt vinden, evenals oudere afleveringen verkennen. Shows die bovenaan staan, zijn degene met de meest recente afleveringen.

Muziek

Ook je muziek krijgt een nieuw uiterlijk en een eigen afdeling. Hierin vind je afspeellijsten, artiesten en albums. Dat is dus vrijwel hetzelfde als wat je nu hebt. Toch is er wel een verandering: alle liedjes die je leuk vindt verschijnen in een nieuwe afspeellijst genaamd Liked Songs. Die afspeellijst kan ook gedownload worden.

Foto: Shutterstock.com