‘Spotify heeft aan het einde van maart 6,2 miljoen Nederlandse gebruikers’

Aan het einde van deze maand heeft Spotify 6,2 miljoen Nederlandse gebruikers. Dat voorspelt Telecompaper. Daarmee zou de dienst veruit de meest populaire muziekstreamingdienst in ons land zijn. Onlangs werd al bekend dat het bedrijf 159 miljoen gebruikers heeft, waarvan 71 miljoen betalend.

Telecompaper stelt dat het aantal Nederlandse gebruikers van Spotify in de laatste negen maanden van vorig jaar nauwelijks is gegroeid. Maar in het eerste kwartaal van dit jaar komt daar verandering in. Naar verwachting komen er namelijk tweehonderdduizend gebruikers bij.

Groei

De streamingdienst is in de afgelopen drie jaar flink gegroeid. Volgens het onderzoeksbureau groeide het aantal gebruikers met bijna 60 procent. En ook het aantal betalende klanten groeide, van 1 miljoen in 2015 naar 3,3 miljoen nu. Daarmee is de verhouding tot het aantal niet-betalende klanten gegroeid van 25,6 procent drie jaar geleden tot naar verwachting 53 procent aan het einde van maart.

Spotify zou met deze aantallen veruit de populairste muziekstreamingdienst in Nederland zijn. Op de tweede plaats staat Apple Music met 1,1 miljoen gebruikers. De derde plek is voor Deezer met 800.000 Nederlandse gebruikers.