Spotify komt in de problemen door grote opmars van iTunes Radio in VS

Minder dan zes maanden nadat Apple zijn muziek streaming dienst lanceerde, verovert iTunes Radio de nummer 3 positie in de drukke Amerikaanse streaming markt, dat blijkt uit Edison’s maandelijkse radio rapport.

Pandora domineert met maar liefst 80 miljoen Amerikaanse gebruikers nog steeds de markt (een aandeel van 31 procent). Hierop volgt iHeart Radio op een tweede plaats, maar de vraag is voor hoelang nog? Apple groeit namelijk snel; met inmiddels meer dan 20 miljoen gebruikers heeft het bedrijf binnen zes maanden de derde plek veroverd, en nu aast de streamingdienst op een tweede plek.

Met een oog op het huidige marktaandeel van Apple (8 procent) en de enorme groei van de dienst wordt voorspeld dat dit nog voor het eind van het jaar zal gaan lukken

Volgens een verslag in Electronista zal deze enorme opmars van iTunes Radio gevolgen hebben voor Spotify, die nu verdrongen is naar de vierde plek. Hoewel Spotify in Europa groter is dan iTunes, heeft de streamingdienst zichtbaar problemen met zijn ontwikkelingen in Amerika.