Spotify koopt startup Niland om je aanbevelingen en zoekopdrachten te verbeteren

Spotify gaat werken aan een betere zoekfunctie voor muziek en verbeterde aanbevelingen in de app. Dat kondigde het bedrijf aan nadat het de startup Niland over had genomen. De startup is sinds deze week onderdeel van de streamingdienst.

Niland ontwikkelde een kunstmatige intelligentie die accuratere zoekopdrachten en aanbevelingen geeft voor muziek. Spotify heeft laten weten dat het Franse bedrijf onderdeel wordt van het research & development-team in New York, om eenzelfde verbeteringen te gaan ontwikkelen voor de streamingdienst.

“Niland heeft de manier waarop kunstmatige intelligentie zoekopdrachten en aanbevelingen kan optimaliseren en deelt onze passie om de juiste content op het juiste moment aan de juiste gebruiker te tonen”, aldus Spotify in een verklaring. Die personalisering is een belangrijk onderdeel van de service met op maat gemaakte afspeellijsten zoals Release Radar en Discovery Weekly.

Overnames

De bedoeling is dat Spotify in 2018 naar de beurs gaat. Tot die tijd lijkt het bedrijf druk bezig te zijn met het toevoegen van nieuwe diensten door andere bedrijven over te nemen. Niland is het vierde bedrijf dat dit jaar door Spotify over werd genomen. Andere bedrijven zijn blockchain-startup Mediachain, aanbevelingsstartup MightyTV en audiodetectiestartup Sonalytic.