Spotify krijgt er binnen vijf maanden 10 miljoen betalende abonnees bij

Spotify doet goede zaken: binnen vijf maanden heeft het er 10 miljoen betalende abonnees bij gekregen. In totaal zijn het er nu 60 miljoen, aldus de muziekstreamingdienst.

Ook zijn er 80 miljoen abonnees die niet voor de dienst betalen. Deze mensen kunnen wel muziek beluisteren, maar krijgen reclames tussen de nummers door te horen. Daarnaast zijn hun mobiele mogelijkheden beperkt. Toch is het aantal erg indrukwekkend: er zijn maar liefst 140 miljoen gebruikers.

Spotify vs. Apple Music

De directe concurrent van Spotify, Apple Music, is twee keer zo klein. Volgens de meest recente cijfers heeft deze dienst slechts 27 miljoen betalende gebruikers. De twee diensten voor de verschillende abonnementsvormen. Daaronder vallen abonnementen voor gezinnen en studenten. De laatste variant is sinds april ook in Nederland en België beschikbaar voor Spotify.

De muziekstreamingdienst zou voor het einde van dit jaar naar de beurs willen gaan, zo meldde Reuters onlangs op basis van eigen bronnen. Ook zijn er berichten dat het bedrijf licentiedeals afsluit met diverse grote platenmaatschappijen, zoals Sony en Warner.