Spotify laat je alleen naar dit nummer luisteren als het regent

Wat kun je met data doen dat niemand anders eerder heeft bedacht? In principe oneindig veel, maar het probleem is dat je het wel eerst moet zien te bedenken. Spotify doet dat bijvoorbeeld door aan de hand van weerdata te bepalen welke muziek je kunt luisteren.

En niet door muziek te tippen, maar muziek ook echt beschikbaar te maken afhankelijk van het weer. Spotify heeft in de VS een nummer uitgebracht dat alleen bij bepaalde weersomstandigheden te beluisteren is.

De track ‘No Nee Ta Slode Aln’ van White Denim staat onder de reclame van een regenjas van het kledingmerk The North Face, en is daarom ook alleen met de juiste weersomstandigheden te horen: als het op je locatie regent. De streamingdienst gebruikt hiervoor geotargetingtechnologie, waardoor het na kan gaan welk weer het is op je locatie.

Wie fan is van White Denim en in de woestijn woont heeft simpelweg pech. Het enige dat er dan op zit is de reclame op repeat zetten op YouTube, want daarin is 30 seconden van het nummer te horen.