Spotify start met exclusieve muziek voor betalende gebruikers

Spotify biedt voor het eerst een track aan die alleen beschikbaar is voor betalende gebruikers. Is het een eenmalige actie of kloppen de geruchten en gaat Spotify zijn gratis versie uitkleden? Het is een vraag waar alleen de muziekstreamingdienst een antwoord op heeft.

Spotify staat al een tijdje onder flinke druk, omdat zijn gratis variant minder geld oplevert voor artiesten. Bekende artiesten als Adele, Pink Floyd en Paul McCartney zouden dan ook liever zien dat hun muziek alleen te beluisteren is door betalende gebruikers. Taylor Swift haalde haar muziek zelfs helemaal van Spotify af, omdat zij vindt dat ze niets te zoeken heeft op een platform dat haar tracks gratis aanbiedt.

Schermafbeelding 2015-06-12 om 14.12.54

Het is dan ook opvallend dat de Muse-song The Globalist exclusief beschikbaar is gemaakt voor Premium-leden. Het nummer staat op Drones, het nieuwste album van de band, maar is dus niet door alle Spotify-users te beluisteren. Het zou het begin kunnen zijn van een nieuwe trend, maar Spotify houdt vooralsnog vol dat het om een eenmalige promo-actie gaat. “Spotify en Sony PlayStation werken samen aan een campagne voor Drones, het nieuwe album van Muse”, aldus een woordvoerder van Spotify tegenover Music Business Worldwide. “Als onderdeel daarvan hebben we een bonus track beschikbaar gemaakt voor betalende Spotify-gebruikers. Dat zegt echter niets over de verdere ontwikkeling van ons platform.”