Spotify test eerste eigen hardware: slimme assistent genaamd Car Thing

Spotify-Car-Thing

Spotify is begonnen met het testen van zijn allereerste hardware. Het gaat om de Car Thing: een apparaat met een slimme assistent die je met je stem bestuurd voor in de auto. De streamingdienst zegt daarmee meer te willen leren over hoe mensen naar muziek en podcasts luisteren.

Spotify bezorgt miljoenen abonnees fijne muziek om naar te luisteren, ook in de auto. Nu wil Spotify over de groep mensen in de auto dus meer te weten komen, aan de hand van een eerste eigen apparaat. Met de Car Thing kun je naar zowel muziek als podcasts luisteren.

Het bedrijf benadrukt hierbij dat de test vooral draait om meer te ontdekken over luistergewoontes. “Onze focus blijft op het worden van het nummer één audioplatform ter wereld – niet op het maken van hardware.” Verder wordt de test alleen in Amerika uitgevoerd met een kleine groep uitgenodigde Spotify Premium-gebruikers.

Hey, Spotify!

Spotify heeft verder vrij weinig bekend gemaakt. The Verge weet echter te melden dat het apparaat aangesloten wordt op de sigarettenaansteker in de auto. Daarnaast maakt het apparaat verbinding met zowel je auto als je telefoon via bluetooth. Zeg je “Hey, Spotify”, gevolgd door een verzoek, dan kun je het apparaat besturen.

Op het ronde scherm aan de zijkant wordt getoond wat er afgespeeld wordt. De andere kant van het apparaat heeft een serie knoppen, die je kunt gebruiken om presets van afspeellijsten te bereiken.

Spotify zelf heeft nog laten weten geen plannen te hebben om dit specifieke apparaat beschikbaar te maken voor consumenten. “De inzichten uit onze test bepalen wel hoe we ervaringen ontwikkelen voor overal waar jij luistert.” Ook komen er in de toekomst mogelijk vergelijkbare testen, bijvoorbeeld met een “Voice Thing” of een “Home Thing”.