Spraakassistent Bixby van Samsung komt naar de slimme koelkast

Samsung Family Hub

Samsung heeft sinds maart een eigen spraakassistent: Bixby. De digitale assistent moet naar smartphones komen, maar ook naar de koelkast. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat Bixby naar de Family Hub 2.0-koelkast komt, maar ook naar varianten die al verscheept zijn. Dat schrijft Pulse News Korea.

Als je dus een slimme koelkast van Samsung hebt, is de kans aanwezig dat je binnenkort een update krijgt met de spraakassistent. Die laat je vervolgens zoeken naar recepten en het weerbericht met niets meer dan je stem. Dit geldt alleen voor de Family Hub 2.0, die al in maart verscheept werd.

Niet geheel actief

De spraakassistent is op dit moment alleen gedeeltelijk actief in de Verenigde Staten op de nieuwe Galaxy S8. Gebruikers kunnen nu alleen Bixby Vision augmented reality, Bixby Home en de Reminder-functies gebruiken. Spraakcommando’s zijn echter nog niet beschikbaar en het is ook nog niet duidelijk wanneer ze dat wel worden.

Wel weten we dat de assistent in de toekomst naar alle producten van Samsung moet komen, inclusief televisies en wearables. De koelkast en de smartphone zijn dus slechts het begin.