Square vervangt digitale portemonnee Wallet voor vooruitbestel-app Order

Square heeft de Wallet maandag van de App Store verwijderd om plaats te maken voor een nieuwe applicatie genaamd: Square Order. Met Wallet kun je in een restaurant inchecken en je rekening betalen door alleen je naam te gebruiken. Met Order kun je nog steeds betalen maar ook vast vooruit bestellen én betalen om zo in het geheel de rij te vermijden.

Order is eerder deze week gelanceerd in San Francisco en New York – waar Square de dienst eerder al uittestte. Als je niet in één van deze twee steden worden dan kun je de app voorlopig niet gebruiken. Je kunt echter wel Square’s onlangs aangekondigde Pickup gebruiken via de website – dat min of meer hetzelfde werkt.

De dienst die Square biedt is vergelijkbaar met diensten van Paypal, GoPago en OrderHead – het verschil is echter dat restaurants met behulp van Square nog steeds gebruik kunnen maken van het kassasysteem dat ze al hebben.

Wallet zul je voorlopig nog gewoon kunnen gebruiken want de dienst werkt nog wel. Square zegt dat ze van plan zijn de app in elk geval te ondersteunen totdat Order overal beschikbaar is. Vervolgens zal Square alle klanten die Order nog gebruiken een melding sturen zodat ze overstappen naar Order – daarna zal de applicatie waarschijnlijk pas voorgoed verdwijnen.

Het is echter niet de verwachting dat veel mensen zullen klagen over de nieuwe dienst en de overstap. De applicatie zorgt er namelijk voor dat je niet langer twintig minuten hoeft te wachten totdat je aan de buurt bent om je driedubbele espresso te bestellen; maar hij al dampend op je staat te wachten.