Je kunt stabiel filmen met je smartphone of GoPro dankzij de stabilers van Luuv

De huidige camera’s van smartphones en actiecamera’s maken tegenwoordig schitterende beelden. Eén groot nadeel blijft echter nog steeds dat je niet altijd stabiel en zonder schokken kan filmen. Dit wordt verleden tijd met de stabilizer van Luuv, een handig gadget om stabiele filmpjes te kunnen maken. Het bedrijf toont hem deze week op de IFA Berlijn.

Luuv heeft de traditionele steadycam aangepast naar de behoeften van de cameramannen en -vrouwen vandaag de dag. Daarmee bedoel ik dat deze Duitse start-up de traditionele steadycam smartphone-, Go Pro- en 360° cameraproof hebben gemaakt.

Luuv

Professioneel filmen met eender welke camera

Het verschil tussen een professionele video en een video van een amateur is niet per se de kwaliteit van het beeld, maar vooral de stabiliteit van het filmpje. Daarom moet een professional vaak een hele som geld uitgeven om een dure camera met ingebouwde stabilisator te kopen of losse accessoires aan te schaffen. Dankzij de Luuv maak je nu met elke camera professionele video’s en kan je bijvoorbeeld met enkel je smartphone en de Luuv video’s opnemen zonder schokken of trillingen te merken.

De stabilisator is vooral handig voor (extreme) sportvideo’s te maken, maar doet het uiteraard ook goed om een mooie vakantiefilm, of homevideo te maken. Er zijn een aantal verschillende versie, zo is er de toegankelijke solidLUUV en de luxere ultraLUUV Action. De prijs (tussen 250 en 530 euro) valt dan ook binnen het budget van de meeste hobbyisten.