Stanford: ‘400.000 aanmeldingen voor Apple Watch hartonderzoek’

Apple Watch Series 4

Stanford en Apple kondigden in augustus aan dat ze geen nieuwe deelnemers meer toelieten aan hun hartonderzoek met de Apple Watch. Nu is bekend hoe de toekomst van dat onderzoek er uit gaat zien en hoeveel deelnemers er in totaal zijn, meldt 9to5mac.

Volgens Stanford zijn er nu ruim 400.000 aanmeldingen voor het programma. Het onderzoek zit nu in de “laatste fase van dataverzameling”, dat begin 2019 volledig afgerond moet zijn.

De twee organisaties kondigden in september vorig jaar onderzoek te gaan doen naar hartritmestoornissen met de Apple Watch. De bedoeling is dat het horloge deze stoornissen uiteindelijk gaat herkennen.

Beter begrip

“We hopen dat dit onderzoek ons helpt om beter te begrijpen hoe wearables kunnen informeren over de precieze gezondheid”, aldus Lloyd Minor, decaan van de Stanford School of Medicine. “Deze nieuwe tools, die de potentie hebben om ziektes te voorspellen en voorkomen, komen eindelijk binnen ons bereik.”

Apple is volgens Sumbul Desai, vice-president van het bedrijf, “geïnspireerd door de geweldige reacties op de Apple Heart Study”. “Door de gecombineerde kracht van onze deelnemers, de Apple Watch en Stanford Medicine, is het een van de grootste en nieuwste onderzoeken naar atriale fibrillatie tot nu toe.”