Bestuur zelf een ruimteschip in de eerste Star Trek virtual reality game

Je kunt eindelijk zelf aan boord gaan stappen van een ruimteschip uit Star Trek, dankzij de eerste Star Trek virtual reality game. In Star Trek: Bridge Crew bestuur je het ruimteschip Aegis, dat verdacht veel lijkt op de Enterprise. Je kunt spelen als onder meer kapitein en monteur en moet samen met de rest van de crew het universum verkennen en vijanden verslaan.

Het spel komt dit najaar uit voor alle professionele VR-headsets: de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Ontwikkelaar Ubisoft zal vanavond meer details bekend gaan maken op gamebeurs E3 in een persconferentie, maar verschillende journalisten hebben het spel al uitgebreid, waaronder iemand van CNET.

Samenwerking en communicatie

Hij legt uit dat je het spel speelt met een groep en dat alles draait om samenwerking. Om bijvoorbeeld phasers af te vuren, moet de stuurman dit eerst mogelijk maken. Wil de stuurman warpen dan moet de monteur eerst de warp coils klaar maken. En zo zijn er nog heel veel meer situaties waarin hulp van de andere spelers vereist is.

Spelers kunnen communiceren met elkaar via voicechat, maar enkel de kapitein kan zien wat iedereen doet en kan communiceren met Starfleet. Hij heeft dus ook echt een centrale communicatierol. Volgens de journalist van CNET voelt het alsof je echt in een aflevering van Star Trek zit als alles goed gaat. “En als het niet lekker loopt, is het hilarisch!”

De uitdaging voor de makers van het spel is uiteindelijk vooral om het leuk te houden. Door een goed verhaal en veel spelscenario’s blijft het ook na uren spelen leuk om plaats te nemen op de brug van Aegis, maar als het alleen maar meer van hetzelfde is, dan is het na drie keer spelen wel leuk geweest.

Naast thuis spelen, zie ik overigens ook wel mogelijkheden om de game in te zetten als een soort managementgame voor het bedrijfsleven. Samenwerken en communiceren blijft vaak een probleem in teams op kantoor en deze Star Trek virtual reality game is een leuke manier om hier met collega’s aan te werken.

Star Trek: Bridge Crew

In deze Star Trek virtual reality game bestuur jij het ruimteschip

Virtueel door de ruimte vliegen met de Aegis