Star Wars: Secrets of the Empire is een ‘hyper-reality’ game

Er is een nieuwe Star Wars VR game. Niet zomaar een VR game, een ‘hyper-reality’ game. Hyper-reality gaat nog een stapje verder dan VR. Je zit niet in een stoel, maar loopt rond met een rugzak en een headset op. Je kunt je virtuele omgeving niet alleen zien, maar ook voelen. Hyper-reality makers van The Void Studios maakten samen met Lucasfilm en Unreal Engine een game van een Star Wars verhaal. Dat meldt The Next Web.

Voor de ontwikkeling van de game maakte The Void gebruik van de Unreal Game Engine. De machine die achter vroege first-person shooter games zat, in die tijd een revolutie die de beleving van games voor altijd zou veranderen. Hyper-reality lijkt hier ook op voort te borduren. The Void maakt naar eigen zeggen een “totaal-sensorische ervaring.”

Teamwork

Star Wars: Secrets of the Empire speel je niet in je eentje, maar met een groep van vier. De groep reist naar de gesmolten planeet Mustafar, waar je geheime informatie te pakken moet zien te krijgen om de rebellen te helpen. Vermomd als Stormtroopers voer je opdrachten uit en vecht je tegen lavamonsters.

Klinkt spannend? Je moet er wel even voor naar London, Anaheim, of Orlando. In London kost een kaartje voor één persoon ongeveer veertig euro.

Foto: The Void