Bestuur zelf de Millenium Falcon met de nieuwe drones van Lucasfilm en Propel

Houd je van Star Wars? Dan kun je vast niet wachten tot de herfst ons land bereikt. Dan komen namelijk de geheel nieuwe Star Wars-drones uit, die dankzij een nieuwe techniek er écht uitzien als de ruimteschepen van de films.

Het gaat om vier modellen: de speeder bike, een X-Wing, een Tie Fighter en natuurlijk de Millennium Falcon. Hoewel de buitenkant er natuurlijk prachtig uitziet en het vooral een mooie droom waar maakt – wie wil er nu niet met de Millenium Falcon vliegen? – is ook de techniek er achter erg interessant. De maker van de drones, Propel, heeft namelijk een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor je de propellers niet ziet.

X-Wing

Deze ruimteschepen vliegen dus echt, maar doordat de propellers onderaan het apparaat zitten, zie je ze niet als je ermee vliegt. En vliegen, dat kunnen ze. Drie drones halen een snelheid van ongeveer 64 kilometer per uur. De Millenium Falcon gaat wat harder en behaald een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Maar je kunt meer met deze drones dan alleen vliegen. Zo kun je 360-graden stunts uithalen met een druk op de knop, heb je drie instellingen voor de snelheid om ermee te leren vliegen én je kunt daadwerkelijk gevechten aangaan. Deze gevechten houd je met lasers en maximaal 24 andere drones tegelijkertijd.

De drones zijn, zoals gezegd, vanaf deze herfst te verkrijgen. Ieder exemplaar gaat waarschijnlijk tussen de 200 en 300 dollar kosten en zijn nu al te bestellen. Als je nu al een Millenium Falcon of een andere drone reserveert, heb je overigens geen verplichting om hem ook echt te kopen.

Tie Fighter