Starbreeze levert VR-brillen met extreem hoge beeldkwaliteit aan IMAX voor de ultieme bioscoopervaring

In mei werd bekend dat IMAX van plan is om verspreid over de hele wereld speciale VR-centra te openen. Het bedrijf Starbreeze, dat zijn eigen VR-headset heeft ontwikkeld, heeft vandaag op de IFA in Berlijn bekendgemaakt de eerste brillen aan IMAX te gaan leveren. Het bedrijf gaat de brillen gebruiken voor zijn VR-centrum in Los Angeles.

Verder werd bekend dat Starbreeze in 2017 begint met de massaproductie van zijn VR-bril. Met de StarVR zullen beelden  in een resolutie van 5120 x 1440 te zien zijn. Ter vergelijking: de Oculus Rift en de HTC Vive hebben allebei een resolutie van 2160 x 1200. Ook het gezichtsveld van de StarVR is een stuk groter: 210 graden. De Oculus Rift en de HTC Vive hebben hebben een field of view van 110 graden.

IMAX wil maakte begin dit jaar bekend zes VR-centra te willen openen. De eerste daarvan moet eind dit jaar zijn deuren openen in Los Angeles. Het bedrijf wil zich in eerste instantie gaan focussen op games, maar films moeten ook aan bod komen. The Wall Street Journal schreef in mei dat IMAX door in virtual reality te stappen zijn werkgebied wil uitbreiden. Het ziet de centra als een plek waar het ‘net zoals in de bioscoop’ een superieure en meer sociale ervaring kan bieden.

Nederland had op dit gebied overigens een primeur: in Amsterdam opende begin dit jaar ’s werelds eerste VR-bioscoop. Deze werkt echter met de Samsung Gear VR en biedt dus geen sublieme beeldkwaliteit.