Startup Lytro ontvangt investering van $50 miljoen en richt zich op virtual reality

Lytro, een startup op het gebied van fotografie, heeft een investering ontvangen van 50 miljoen dollar. Met de investering wil de startup zich op de wereld van video en virtual reality gaan storten, zo meldt Re/code.

De investering in Lytro wordt geleid door een nieuwe investeerder, GSV Capital. De huidige investeerders van Lytro, zoals Allen & Co. en Danhua Capital, bleven niet achter en hebben geparticipeerd in de investeringsronde.

Ondanks het goede nieuws voor de startup heeft de investering voor sommige personeelsleden rigoureuze consequenties. Aangezien Lytro de focus verlegtĀ van fotografie naar video en virtual reality zal er moeten worden gesneden in het personeelsbestand.

De CEO van Lytro, Jason Rosenthal, zegt het volgende over de investering tegen Re/code:

We zullen in sommige afdelingen moeten snijden, zodat we nieuw personeel kunnen aannemen op het gebied van video en virtual reality. Vijftig miljoen dollar is veel geld, maar het heeft zijn beperkingen. We moeten dus lastige keuzes maken.

Zo ziet het ernaar uit dat 25 tot 50 personeelsleden (van de in totaal 130 medewerkers) moeten vrezen voor hun baan. Zij moeten ruimte maken voor nieuw personeel dat Lytro de weg moet leiden op het gebied van video en virtual reality.

Volgens Rosenthal is het druk op de markt van virtual reality, met onder andere Oculus, Google, Microsoft en Samsung. Toch denkt de CEO dat Lytro een goede kans maakt op de markt. “Het is eenvoudig om beelden te generen en deze weer te geven op een scherm, maar beelden weergeven in de ‘echte’ wereld is zo makkelijk nog niet”, aldus Rosenthal.

lytro

In het verleden baarde Lytro opzien met haar ‘afwijkende’ manier waarop naar fotografie werd gekeken. In 2011 lanceerde de startup een nieuwe technologie, waarmee het mogelijk was om bewegende beelden vast te leggen die na afloop konden worden scherp gesteld.

Rosenthal geeft aan dat Lytro niet helemaal van fotografie afstapt, maar dat de focus alleen verlegt wordt naar video en virtual reality. De ontwikkeling van fotografie-technologieƫn zal door blijven gaan, maar dan op een lager pitje.