Startup ontwikkelt drone die zelfstandig grondanalyses kan uitvoeren

De Amerikaanse startup Identified Technologies heeft een drone ontwikkeld die geheel zelfstandig grondanalyses kan maken van vooraf bepaalde gebieden. Via luchtfoto’s verzamelt de drone allerlei gegevens over het grondgebied, waardoor werkzaamheden kunnen worden geoptimaliseerd.

De ‘Boomerang Drone‘ is in staat om middels diverse applicaties grondafstanden te meten, diepte- en hoogteverschillen vast te leggen en alle contouren van een gebied in kaart te brengen. Hierbij krijgen de gebruikers allerlei data, zoals de afstand in meters en hoogteverschillen in percentages aangereikt.

Uiteraard krijgen gebruikers de mogelijkheid om zelf te kiezen op welke manier zij deze informatie in willen zien, bijvoorbeeld via een map met contouren of een realistische 3D weergave van het gebied.

identified technologies

Op basis van de verschillende grondanalyses kunnen bedrijven eenvoudig de situatie in kaart brengen van een grondgebied, waardoor zij in staat zijn om hun projecten tijdig bij te sturen. Zo kunnen bijvoorbeeld projectontwikkelaars realtime meekijken met de drone, waardoor zij direct een overzicht hebben in welk stadium het project zich bevindt.

De drone werkt zeer eenvoudig. Als eerste dient een gebruiker een locatie en grondanalyse te selecteren, zodat de drone weet welke analyse uitgevoerd dient te worden. Vervolgens gaat de drone zelfstandig op pad en weet het via GPS exact op welke locatie het moet vliegen.

Zodra de drone op de locatie aankomt start het apparaat zelfstandig met de analyse, terwijl de gebruiker realtime mee kan kijken via de camera van de drone. Om ervoor te zorgen dat de drone niet neerstort vanwege een lege batterij, is het apparaat in staat om vijf keer tussentijds te verwisselen van accu.

luchtmap

Als de analyse is voltooid keert de drone weer terug en landt het in een drone dock. Via het drone dock laadt de drone zichzelf weer op, waardoor het binnen korte tijd weer klaar is voor een nieuwe analyse. Alle data en beelden die de drone heeft gegenereerd vanuit de lucht worden automatisch doorgestuurd naar de applicaties op een computer, waardoor je realtime inzicht hebt in de gegevens.

Identified Technologies wil bedrijven en instanties op deze manier in staat stellen om snel en accuraat grondanalyses te laten uitvoeren.