Startup SkyRyse wil autonome helikopters maken voor hulpdiensten

Skyryse

Voor hulpdiensten is het ontzettend belangrijk om zo snel mogelijk op de bestemming aan te komen. De Amerikaanse startup SkyRyse wil daarbij helpen, door helikopters te maken die uiteindelijk autonoom gaan vliegen. Daardoor moet er tijd en geld bespaard worden. Dat schrijft Quartz.

SkyRyse ontwikkelde zijn helikopter tot nu toe in het geheim, maar heeft nu zijn pilot aangekondigd. Sinds begin augustus wordt er met de helikopter getest in de Amerikaanse stad Tracy. Op dit moment is er slechts een helikopter klaar, maar in januari moeten er veel meer bij komen.

Werking

Het systeem is geïntegreerd in de hulpdienst van Tracy. Krijgen ze daar een bericht van een noodgeval, dan kan de helikopter automatisch ingezet worden, naast de hulpdiensten die via de normale weg naar het spoedgeval gaan. Volgens directeur Mark Groden komt de helikopter echter vier keer sneller aan dan de gemiddelde hulpdiensten.

Dat is ergens ook wel logisch. De hulpdiensten die via de weg reizen, komen andere auto’s tegen die ruimte moeten maken. In de lucht is het echter een stuk minder druk, waardoor je snel door kunt vliegen.

Op dit moment wordt de helikopter echter bestuurd door een menselijke piloot. Ook moet de brandstof elke 3 uur aangevuld worden en kunnen er maar vier passagiers in. De bedoeling is echter dat de helikopter uiteindelijk geheel zelfstandig gaat vliegen.