Startup ‘Unity Biotechnology’ denkt verouderingsproces tegen te kunnen gaan

Een nieuwe startup gaat misschien wel de meest gehoorde droom van de mensheid werkelijkheid maken: het niet ouder worden. De startup Unity Biotechnology denkt door middel van een nieuwe technologie speciale cellen die voor de veroudering van het lichaam zorgen, uit het lichaam te kunnen verwijderen.

De cellen in onze lichamen worden constant blootgesteld aan verschillende soorten stress. Als reactie hierop herstellen ze zich of gaan ze dood. Sommige cellen belanden echter in een ‘cellular senescene’ waarin de cel stopt met delen, maar niet wordt afgebroken door het lichaam. In theorie blijkt dat deze cellen ons ‘verouderingsproces’ veroorzaken.

Hoewel er al decennialang onderzoek wordt gedaan, is er afgelopen vijf jaar pas echte vooruitgang geboekt. Zo is er nu de nieuwe startup genaamd Unity Biotechnology dat kansen ziet om nieuwe therapieën te ontwikkelen die deze veroudering misschien tegen kunnen gaan laat Fast Company weten.

Anti-verouderingspil

Camille Samuels, onderzoeker bij Venrock en Unity laat weten het de coolste biologie op het gebied van veroudering te vinden die ze in een lange tijd heeft gezien:

Eindelijk komt er legale wetenschap naar een plek die al veel rommel heeft gezien.

De startup gaat de technologie, die is voortgekomen uit een recent onderzoek dat werd geleid door een klein team aan de Mayo Clinic in de praktijk brengen. De technologie die draait om het verwijderen van de oude, maar levende cellen uit het lichaam werd uitgetest op oude muizen. Door het verwijderen van de cellen blijven alleen de gezonde cellen over dat de veroudering van het lichaam tegengaat.

Voordat de technologie ook echt resulteert in een soort van magische anti-verouderingspil zijn we nog wel een aantal jaar verder. Zo moet er eerst nog verder onderzoek gedaan worden om te kijken of de technologie ook bij mensen werkt en moet het medicijn nog goedgekeurd worden door de FDA.