Startup wil elektrische auto’s opladen met stoeptegels

Tegenwoordig kijkt niemand meer gek op als er een elektrische auto langsrijdt – en dat is niet alleen omdat je ze bijna niet hoort – je ziet ze namelijk steeds vaker.

Ook de welbekende oplaad-paaltjes komen op steeds meer plekken tevoorschijn. Het is straks zelfs mogelijk om je elektrische bolide op te laden bij de IKEA. Wie had dat ooit gedacht. Toch blijft de trend zich ontwikkelen. In het Verenigd Koninkrijk denken ze namelijk allang niet meer aan oplaad-paaltjes. Als het aan de Britse startup Pavegen ligt, dan worden straks alle elektrische auto’s opgeladen door middel van stoeptegels. Een kanttekening: er moet wel op deze stoeptegels gelopen worden. Het bedrijf laadde eerder al een Tesla Model S op door middel van deze techniek. Het is dus niet de stoeptegel zelf die stroom opwekt, maar de voetstap die je erop zet. Deze zorgt namelijk voor een kleine hoeveelheid stroom.

Als je de stoeptegels in je oprit legt, zal er waarschijnlijk niet veel gebeuren – tenzij je er natuurlijk elke morgen een workout op maakt. Hoe meer voetstappen, hoe meer stroom. De meest logische locatie voor de stoeptegels zou dan ook bij een treinstation of winkelcentrum zijn. Op dit moment is Pavegen bezig met een crowdfunding-campagne voor de technolgie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat steden en grote bedrijven de technologie gaan oppakken.