Starwood Hotels start met uitrol van slimme sloten in hotels wereldwijd

Starwood Hotel is gestart met het uitrollen van slimme sloten in hotels wereldwijd. Het bedrijf deed al geruime tijd een proef in hele kleine kring, maar is nu overtuigd dat de techniek breder uitgerold kan worden.

Slimme sloten zijn er al in alle soorten en maten, maar echt doorbreken op de consumentenmarkt zit er nog niet in. No pun intended. Voor de hotel-sector lijken de sloten echter een bijzondere uitvinding, er hoeft immers niet langer met sloten of magnetische kaarten van matige kwaliteit worden gewerkt.

spg-app

Niet gek dus, dat grote hotelketens als Hilton als Starwood uiterst actief aan het testen zijn geslagen met het ontgrendelen van kamers met behulp van je smartphone. Terwijl het Hilton-concern zich momenteel richt op een pilot met inchecken via mobiel en het openen van de kamerdeur pas voor 2015 op het program heeft staan, breidt Starwood hun bestaande ‘smartlock pilot’ verder uit naar 10 hotels wereldwijd.

Voorlopig zullen de 10 hotels, gelegen in New York, LA, Beijing, Hong Kong, Doha en San Francisco, als enige gebruik maken van de technologie. In 2015 zullen nog eens 140 hotels uit de Starwood-keten worden uitgerust met slimme sloten. Het bedrijft richt zich dan vooral op Aloft, W en Element hotels.