‘Status Board’ maakt van je iPad een mission control center

Met veel inkomende informatie is het lastig overzicht houden en daar zijn we op de redactie van Numrush groot fan van Geckoboard, dat mag geen geheim meer zijn. Maar ik kan ook heel vrolijk worden van Panic’s nieuwst app: Status Board. Op het eerste gezicht, althans.

Als developer kan Panic ook al niet gek veel bij me verkeerd doen: ik kan haast niet zonder hun development tool Coda. Toch moest ik mijn enthousiasme temperen na de eerste indruk.

In tegenstelling tot het eerder genoemde Geckoboard is Status Board een native iOS app en geen webapplicatie. Je installeert de app dus op je iPad, maakt je dashboard op en zet je iPad naast je monitor op je bureau.

Maar het is natuurlijk veel leuker om je dashboard op een groot scherm te delen met het hele kantoor. In dat geval kun je gebruik maken van de AirPlay optie in de app, die je echter wel weer los zult moeten kopen voor 9 euro. De weergave schaalt daarna wel, maar biedt geen optie om een “apart” formaat te definieren voor “big screens”. Toch ben je flexibeler in je layouts dan het geval is bij Geckboard.

Standaard bevat Status Board 6 panels: een klok, het weer, een kalender, een mailwidget en de mogelijkheid een Twitter- of RSS-feed binnen te halen. Daarnaast zijn er de opties om eigen databronnen – zoals JSON of CSV files – in te lezen of om een eigen webview te installeren.

mzl.jbytneio.480x480-75

Status Board mist echter een sloot aan voorgedefinieerde koppelingen die een dienst als Geckoboard dan weer wel heeft: Google Analytics, Basecamp, Zendesk, Mailchimp, Chartbeat: je zult ze allemaal niet tegenkomen in deze eerste versie van Panic’s Status Board.

Maar misschien is nog wel het grootste probleem dat de app erg instabiel lijkt. De app crashed. Veelvuldig. En dat haalt het plezier er natuurlijk ook wel vanaf.

Mocht je snel en met beperkt budget je eigen mission control center willen inrichten, kijk dan zeker eens naar Status Board wat je eenmalig 8,99 euro kost. Zoek je echter meer flexibiliteit, crossplatform control en ben je in staat om met CSS mooie dingen te fabriceren? Check dan zeker Geckoboard, waar je voor $9 per maand wel wat meer geld kwijt bent.

mzl.rpllwaks.480x480-75