Steam laat je nu lokale multiplayers online spelen

Steam

Hier in huis zijn we groot fan van multiplayers, en dan met name degene die je samen op de bank speelt. Maar je bent natuurlijk niet altijd met je vrienden bij elkaar om te gamen als jullie dat willen. Soms doe je dat liever vanuit je eigen luie stoel. Voor die momenten is er goed nieuws: met Steam kun je nu lokale multiplayers online spelen!

Steam heeft namelijk een optie genaamd Remote Play Together toegevoegd aan zijn bèta client, schrijft Engadget. Daarmee kun je vrienden mee laten spelen in multiplayer-ervaringen waarvoor je normaal gesproken fysiek bij elkaar moet zijn.

Bijkomend voordeel is dat niet iedereen hetzelfde spel hoeft te hebben. Als jij een spel hebt, kun jij de game-sessie hosten en de rest kan meespelen op jouw exemplaar. Alle spelers hebben natuurlijk wel een controller of een toetsenbord en muis nodig.

Met Remote Play Together kun je ook op verschillende computerplatformen spelen. Jij kan dus een Windows-computer hebben, terwijl je game-partner een Mac heeft. Het spel werkt dan op beide computers. Daarnaast is er een spraakchat, zodat je ook echt met elkaar kunt praten.

Het is wel een bèta

Dat klinkt allemaal ontzettend tof, maar we moeten er wel rekening mee houden dat het nog een bètaversie is van de optie. Steam-maker Valve waarschuwt dan ook dat er nog aan compatibiliteit gewerkt wordt, evenals netwerkstabiliteit.

Je kunt dus af en toe tegen wat problemen aanlopen tijdens het gamen. Maar Valve werkt hier wel aan.

Foto: Shutterstock.com