Steam Link-app mag App Store niet in wegens ‘zakelijk conflict’

De Steam Link-app wordt door Apple geweerd uit de App Store. Reden is dat de app een ‘zakelijk conflict met de app-richtlijnen’ bevat, meldt NU.nl. Met de app kun je PC-games naar smartphones en tablets streamen.

Apple liet de app in eerste instantie toe, maar keurde hem later alsnog af. Het bedrijf zou zich eerder niet bewust zijn geweest van het ‘zakelijk conflict’. Om wat voor zakelijk conflict het gaat, is onbekend. Mogelijk heeft het te maken met de gameswinkel Steam, die je via de streaming-app kunt bereiken.

Van Apple mogen apps die toegang geven tot andere softwarewinkels de App Store namelijk niet in, tenzij Apple 30 procent van de opbrengsten bij verkopen mag ontvangen. Eerder werd om die reden de Kindle-app al verwijderd. Die app bevatte namelijk een boekwinkel. De app werd later zonder winkelfunctie teruggebracht.

Teleurgesteld

Valve, de ontwikkelaar van de app, heeft het besluit aangevochten, maar de app blijft vooralsnog afgekeurd. Valve laat in een verklaring weten teleurgesteld te zijn. “We hopen dat Apple zich in de toekomst zal bedenken.”