Stel je eigen smartwatch samen met Blocks

Tijdens de “Make it Wearable” competitie van Intel op de CES 2015 heeft Blocks Wearables het eerste prototype van de Blocks Smartwatch onthuld. De smartwatch bestaat uit verschillende modules/blokken en is naar eigen wens samen te stellen.

Eén van de grootste ergernissen van smartwatches is de batterijduur. Maar wat als je de batterijduur zelf kunt verlengen door er extra ‘baterrij-blokjes’ aan toe te voegen? Dat is één van de ideeën van Blocks; stel je watch zelf samen tot de door jou gedroomde smartwatch. Naast modules voor de batterijduur zijn er ook modules voor GPS, contactloze betalingen, een microfoon, SIM om te bellen en een hartslagmeter. Alle modules zullen verschillende kleuren hebben waardoor je elke dag de watch kunt aanpassen naar eigen smaak.

De smartwatch zal naar verwachting in juni gelanceerd worden op Kickstarter en als alles meezit zal het product aan het eind van het jaar op de markt komen. Het basismodel gaat rond de 150 dollar kosten en de verschillende modules krijgen een prijs tussen de 20 en 40 dollar.

ces-2015-banner-eventwall