Step Jockey vertelt je precies hoeveel calorieën je per traptrede kan verbranden

Iedereen weet wel dat traplopen goed voor je is. Maar of het echt zo veel uit maakt of je de trap of de lift neemt, is niet altijd duidelijk. De Engelse overheid is daarom een campagne begonnen met het verduidelijken van deze informatie. Bij meer dan 200 trappen staat precies hoeveel calorieën je verbrandt als je daar de trap neemt in plaats van de lift.

Met een app StepJockey, gevonden en beschreven door de website SportNext.nl, kun je zelf ook de trappen die je dagelijks gebruikt analyseren. In de app kun je dan precies bijhouden hoeveel trappen je per dag loopt en hoeveel calorieën je hiermee verbrandt. Uiteraard kun je ook doelen instellen en je traploopactiviteiten vergelijken met die van je vrienden.

Mocht je nu andere mensen ook aan willen moedigen om meer met de trap te gaan, dan kun je via de website stickers maken. Deze kun je zelf uitprinten en ophangen. Hierop staat precies hoelang de trap is en hoeveel calorieën hiermee verdwijnen. Ook liften kunnen bestickerd worden. Dan komt er op te staan hoeveel calorieën je had kunnen verbranden.

Voorlopig bestaat de app alleen voor iOS, maar een Android versie zal snel volgen. Lees meer over StepJockey op SportNext.nl.

Stepjockey