Steun onderzoek naar kanker door je telefoon op te laden

Het Australische Garvan Instituut voor medisch onderzoek en de Vodafone Foundation hebben een app ontwikkeld die moet gaan helpen bij onderzoek naar kanker.

Je telefoon ligt ’s nachts meestal aan de lader en fungeert vaak niet meer dan als een wekker. De app DreamLab moet ervoor zorgen dat je telefoon ’s nachts een zeer belangrijke functie vervult.

De app die de onderzoekers hebben ontwikkelt moet gaan helpen van het verzamelen en verwerken van data die helpen bij onderzoek naar kanker. Het enige dat je daarvoor hoeft de doen is de app downloaden.

Door middel van de app kun je een donatie doen in de vorm van mb’s of wifi-data en kun je aangeven welk type kanker jij belangrijk vindt om onderzoek naar te doen.

Met de data worden, terwijl jouw telefoon ’s nachts aan de lader ligt, kleine problemen opgelost die helpen bij het onderzoek naar kanker.

In een mail die naar Mashable Australia werd verstuurd liet het Garvan Instituut weten dat als de app 100.000 keer wordt gedownload, ze 3000 keer sneller zijn in het verwerken van data. Met vijf miljoen gebruikers moet dit zelfs oplopen tot 150.000 keer.

De app is er helaas alleen (nog) voor Android en download je hier in de Google Play store.