Steve Wozniak wil zijn Tesla inruilen voor een Chevrolet Bolt EV

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, heeft zijn steun voor General Motor’s elektrische auto gegeven, schrijft Fortune. Het gaat om de Chevrolet Bolt EV en suggereert op Facebook zelfs zijn Tesla te gaan verkopen.

The Woz, zoals Wozniak ook wel bekend staat, gaf zijn steun via een Facebook-bericht. Hierin zei hij: “Ik verwacht binnenkort van auto te gaan wisselen!” Daarmee geeft hij een verwijzing naar zijn huidige elektrische auto, namelijk de Tesla Model S. De Chevrolet Bolt EV moet een concurrent worden van deze auto.

Het voertuig is echter nog niet te koop, dus mocht je Woz’ voorbeeld na willen doen, dan moet je nog even geduld hebben. De auto gaat later dit jaar in massaproductie. Wozniak zelf heeft echter een voertuig gekregen om te testen, vertelt een woordvoerder van General Motors.

Niet overtuigd

De Tesla Model 3 wordt in 2o17 beschikbaar en heeft al 400.000 reserveringen staan. Maar Wozniak laat via zijn Facebook-bericht weten dat hij alles behalve overtuigd is. Zo schreef hij in een reactie:

Als ik mezelf ken, kan deze de Tesla vervangen. Een hoop klachten over de Tesla die mijn vrouw en ik hebben, zijn opgelost in deze auto. Het is niet gewoon een naam waarbij je een kant moet kiezen. Het gebruiksgemak is uitgedacht en de functionaliteit is geweldig. Ik vertel iedereen dat de beste, meest waardevolle auto die ik ooit had een Prius is waar ik tien jaar in reed. Ik heb geen extreme luxe nodig. We hebben een Tesla, maar er is geen andere EV-optie die goed is voor road trips. De Bolt moet nog persoonlijk getest worden door Janet en mijzelf om uit te zoeken hoe hij het op deze reizen doet. Maar dan is het wat we willen. Extra features horen niet bij het grote plaatje, anders hadden we de Tesla overgeslagen voor een Mercedes.

Fabrikanten van elektrische auto’s en hybrides rekenen al lange tijd op de vroege ondersteuning en steunbetuigingen van sterren om hun niche auto’s mainstream te maken. Zo gaf Larry David zijn steun aan de Prius en Leonardo DiCaprio aan de Tesla Roadster.