Strak ontworpen smartlock August is stijlvolle beveiliging van je eigendom

Als je het hebt over mooi ontworpen technologie, dan is het een korte klap van Ive naar Yves. Want hoewel Apple’s lead designer Jony Ive vaak genoemd en geroemd wordt voor zijn werk, mag het portfolio van Yves Behar er ook wezen. Het laatste werk van Behar is een deurslot. Uiteraard niet zomaar een slot.

Yves Behar is geen lichtgewicht op het gebied van productdesign. De vormgever werkte in het verleden aan projecten voor Jawbone, hij maakt het design voor de Ouya gameconsole en genoot misschien nog wel de meeste aandacht als designer van de One Laptop Per Child, OLPC.

Wijkt de August, een slim slot wat met een smartphone geopend kan worden, in de praktijk af van concurrenten als de Kevo of Lockitron? Uiteraard niet. Zijn er functioneel betere toepassingen? Wellicht dat de manier waarop het Duitse Sharekey de toegangsrestrictie benadert, maar onder aan de streep blijft een slot een slot. Toch?

Wat is de August dan wel? Een typisch voorbeeld van hoe techniek een dienende rol kan hebben en ook nog eens heerlijk vormgegeven kan zijn. Het smartlock August moet later dit jaar op de markt verschijnen en komt op $199. Meer informatie op de website van August.