Strava troeft Nike af en lanceert eerste app met M7 ondersteuning

Ik zie het al voor me: high-fives door het hele kantoor van Strava gisterenavond, gevolgd door een gezamelijk: “Just did it!”.  Want de nieuwste versie van Strava Run is de aller-allereerste app die gebruik maakt van de M7 processor in de nieuwe iPhone 5S en daarmee troeft het sportgigant Nike af.

De nieuwe M7 coprocessor werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de introductie van de iPhone 5S en zorgt ervoor dat je telefoon continu de accelerometer, kompas en gyroscope in de gaten houdt. Met de verzamelde gegevens kan de processor bepalen wat voor activiteit je uitvoert: hardlopen, fietsen of autorijden.

De update van Strava Run zorgt er voor dat de app middels de M7 nauwkeurig snelheid en route kan monitoren tegen minder energieverbruik.

Hoewel vermoedelijk zo’n beetje elke appmaker met soortgelijke functionaliteiten in de komende weken met een update voor M7 zal komen, is de snelheid van Strava vooral pijnlijk voor Nike, die tijdens de introductie van de iPhone 5S hun Nike+ Move app al aankondigde, maar nog steeds niet heeft gelanceerd.