Veilig hardlopen: De sporthorloges van Garmin geven voortaan je locatie door aan familie of vrienden

Houd je van backpacken of hardlopen? Dan is je familie vast blij dat het sociale fitnessnetwerk Strava de beveiligingsfeature Beacon afgelopen zomer introduceerde. Hiermee krijgt een bepaalde lijst met contacten namelijk realtime updates van jouw locatie, zodat ze je kunnen vinden als er iets gebeurt. En die feature komt nu ook naar de wearables van Garmin, schrijft TechCrunch.

Beacon was eerst alleen een app voor iPhone en Android, maar komt nu ook naar de premium members van Strava die een fitnesstracker van Garmin hebben. De feature wordt beschikbaar op de Edge 520, Edge 820, Edge 1000, Edge Explore 820, Forerunner 230, Forerunner 235, Forerunner 630, Forefunner 735XT en Fenix 3.

Garmin’s LiveTrack en Beacon synchroniseren direct, waardoor drie contacten je kunnen volgen als je weg bent. Hierbij zien ze een kaartje met waar je bent en hoeveel accu je nog hebt op je apparaat. Beacon zelf kan je contacten ook laten weten als je lang geen activiteit vertoont, of als je buiten het bereik van zendmasten dreigt te komen. Handig, want zo weten mensen ook daadwerkelijk of er iets aan de hand is. Overigens hebben de mensen die jou volgen zelf geen account bij Strava nodig.