Streamingdienst Disney+ verschijnt aan het einde van 2019

Disney

We horen al sinds 2017 over de plannen van Disney om een eigen streamingdienst te starten. Maar echte details waren er nog niet, tot nu dan. Bob Iger, CEO van het bedrijf, heeft namelijk bekendgemaakt dat de dienst Disney+ gaat heten en aan het eind van 2019 in de Verenigde Staten moet verschijnen.

De bedoeling is dat alle content van Disney – en dat omvat ook Marvel, Lucasfilm (Star Wars), Pixar en alle content van 20th Century Fox – op de streamingdienst gaat verschijnen. Wat de streamingdienst gaat kosten, is nog onbekend. Maar volgens Iger wordt de prijs “veel lager” dan die van Netflix.

Helaas is het nog onbekend wanneer en of de dienst naar Nederland komt.

Nieuwe content

Natuurlijk maakt Disney ook nieuwe content voor de dienst. Zo kondigde Iger aan dat er een tweede live-action-serie van Star Wars komt op de streamingdienst, die volgend jaar in productie gaat. Eerder werd er al een serie genaamd The Mandalorian aangekondigd.

De tweede serie gaat over een spion van de rebellen: Cassian Andor. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de Rebellion en voor de gebeurtenissen uit Rogue One: A Star Wars Story. Andor wordt gespeeld door Diego Luna, die de rol ook vertolkte in de film uit 2016. Wanneer de serie precies verschijnt, moet nog bekendgemaakt worden.

Ook komt er een serie over fanfavoriet Loki uit de Marvel-serie. En ook hier gaat de originele acteur de hoofdrol vervullen: Tom Hiddleston. Daarnaast zijn er diverse films en series gepland met verhalen in de werelden van Monsters Inc., High School Musical en Star Wars.