Student ontwikkelt Apple Watch-app om drones te besturen

Het kan behoorlijk ingewikkeld zijn om een drone te laten vliegen zoals jij dat wilt, maar dankzij het Taiwanese PVD+ is het straks mogelijk om drones te besturen met simpele handgebaren.

PVD+ heeft een algoritme ontwikkeld voor de Apple Watch, zodat de smartwatch gebruikt kan worden als een controller voor drones. Student Mark Ven werkte achttien maanden aan het onderzoeken en ontwikkelen van de benodigde technieken en stelt nu dat hij de software ook op de Apple Watch van anderen kan installeren.

Dat de techniek inderdaad werkt blijkt uit de demonstratie die Ven gaf aan Reuters, want de Parrot AR Drone 3.0 reageert vlot op handgebaren en andere commando’s. “Je kunt nu direct met de drone communiceren en dat is natuurlijk een stuk eenvoudiger dan de ingewikkelde besturing die drones doorgaans hebben”, aldus Ven.

De code van Dong, zoals de applicatie heet, is ook geschikt voor andere toepassingen. Zo kun je het licht aan en uitzetten met de app en is het ook mogelijk om de kleur van het licht aan te passen door een letter te tekenen in de lucht. Het team van PVD+ heeft inmiddels patent aangevraagd op de software en zal daarna bepalen of ook wij de applicatie in de toekomst kunnen gaan gebruiken.