Numrush

Studenten krijgen gratis eten als ze hun smartphone negeren tijdens colleges

In de Verenigde Staten zijn ze het beu dat studenten constant hun smartphone checken tijdens de colleges. De studenten lappen alle regels zonder problemen aan hun laars.

Dankzij een tweedejaars studente aan de Penn State University lijkt er nu toch schot in de zaak te zitten. Hoe kun je studenten beter motiveren dan er een spel van te maken?

Emily Turner bedacht samen met een aantal vrienden een app waarmee studenten punten kunnen verzamelen door hun smartphone zo min mogelijk te gebruiken tijdens colleges. De punten die zij vergaren kunnen zij vervolgens inwisselen tegen gratis eten of korting op producten in diverse winkels.

Hoe werkt Pocket Points?

Via Pocket Points kunnen scholen precies bijhouden of een student zijn smartphone tijdens de les ontgrendelt. Hoe langer je van je smartphone afblijft tijdens een college, hoe meer punten je verdient.

Door de app aan het begin van een college te starten gaat de tijd lopen. Hoe langer een student zijn telefoon niet gebruikt, hoe meer punten er worden verdient. Elke twintig minuten dat je de telefoon niet gebruikt is goed voor één punt.

Vind je dat het punten verdienen te langzaam gaat, dan moet je medestudenten motiveren om ook mee te doen aan het spel. Hoe meer studenten de app gebruiken, hoe sneller je punten kunt verdienen.

De verdiende punten kun je vervolgens inwisselen bij diverse winkels om korting te krijgen op producten. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld ‘gratis’ of tegen korting voedingswaren kopen in de kantine.

Je kunt overigens geen misbruik maken van de game, want als je de app opent herkent Pocket Points of je op de campus bent. Ben je thuis en wil je stiekem punten verdienen, dan herkent de app jouw locatie en verdien je niets. Al ligt het voor de hand dat studenten creatieve manieren zullen verzinnen om de app te beïnvloeden.

Op dit moment wordt de app ingezet op twee universiteiten in de Verenigde Staten: de Penn State University en de California State University, Chico. De app is inmiddels al meer dan duizend keer gedownload en diverse andere universiteiten werken aan de uitrol op hun campus.