Studenten uit Eindhoven gaan de wereld rond in 80 dagen… op een elektrische motor!

Het studententeam STORM Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft twee elektrische toermotoren gebouwd. Hiermee gaan ze in augustus op een reis rond de wereld – genaamd de STORM World Tour – , die ze in tachtig dagen willen voltooien. Zo willen ze wereldwijd de potentie van elektrisch vervoer tonen.

Meest bijzonder aan de motoren is dat de studenten zelf een batterijpakket hebben ontwikkeld. Dit pakket bestaat uit 24 losse cartridges en is goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie. Daardoor kan de motor 380 kilometer rijden zonder te hoeven opladen. Ook is het mogelijk om het aantal cartridges aan te passen, zodat een lichter gewicht en een sportievere rijstijl tot de mogelijkheden behoort.

Het team werkt al twee jaar aan het ontwerp en de realisatie van de toermotoren. De bedoeling is om wereldwijd het imago van duurzaam vervoer te verbeteren. In hun ogen zijn de toermotoren exact wat elektrisch vervoer moet zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius.

Op 14 augustus vertrekt het team vanaf Eindhoven. Vervolgens gaan ze over het noordelijk halfrond door Europa, Azië en Noord-Amerika. In totaal reizen ze 26 duizend kilometers.  Tijdens de reis kunnen mensen, bedrijven en universiteiten over de gehele wereld deel uitmaken van het STORM Grid en elektriciteit en andere faciliteiten aanbieden.