Suggestie om een game beter te maken? Vertel het de ontwikkelaar via BrightLocker

Iedere gamer heeft het wel eens meegemaakt: je speelt en spel en bedenkt opeens een geweldige toevoeging aan of verbetering voor de game. Maar hoe kun je dat idee nu doorgeven aan de maker van het spel? BrightLocker wil daar een handje bij gaan helpen. Dit platform verbindt ontwikkelaars en gamers, schrijft Venturebeat.

Het idee is dat je naar het platform kunt gaan en kunt zien welke spellen er in ontwikkeling zijn. De makers kunnen hun games in de maak delen en vragen om suggesties van spelers. Op die manier kun jij aangeven wat je wilt en krijgen ontwikkelaars beter inzicht in de vraag van de markt. Geef je suggesties, dan kun je een beloning krijgen.

Ontwikkelaars

Voor ontwikkelaars moet het platform hulp bieden bij uitdagingen als ontdekt worden. Nu de app stores vol zitten met games is dat immers vrij lastig geworden. Daarnaast helpt BrightLocker bij het aangaan van interactie met de gemeenschap en het ophalen van geld via crowdfunding.

De bedoeling is dat alle soorten ontwikkelaars zich aan mogen melden. Heb je slechts een concept of is je spel al uitgebracht – het maakt niet uit, je bent welkom. Ook alle platformen zijn welkom, bijvoorbeeld consoles, mobiele games en virtual reality.

Bij de lancering van vandaag staan er ook al een paar spellen op, waaronder MidnightRed en Solar Gun. Later moeten daar natuurlijk nog veel meer games bijkomen. Aanmelden is gratis, maar je kunt wel geld investeren op de website. Zo kun je Gold kopen om te investeren in een spel.