Sulon presenteert alles-in-één virtual reality-bril

Voor high-end virtual reality-ervaringen ben je tot nu toe afhankelijk van een Oculus Rift of HTC Vive met een krachtige computer. Het bedrijf Sulon beweert dat deze afhankelijkheid verleden tijd is: het heeft een virtual reality-bril ontwikkeld zonder draden, zonder een computer nodig te hebben en waarmee je rond kunt lopen. Het presenteerde de bril, Sulon Q, gisteren op de Game Developer Conference in San Fransisco.

Eerder schreven we al over de bril, die wordt geproduceerd in samenwerking met chipfabrikant AMD. Nu heeft het bedrijf meer details bekend gemaakt. Alles wat je in een virtual reality-ervaring zoekt, bevindt zich volgens Sulon in de bril zelf. Dat in tegenstelling tot eerder uitgebrachte brillen: de Oculus Rift zit bijvoorbeeld met draden vast aan een krachtige computer – en de HTC Vive maakt gebruik van camera’s om je bewegingen door de ruimte waarin je je bevindt te volgen.

De bril is volgens het Canadese bedrijf ook geschikt voor augmented reality-ervaringen. Het maakt zelf een kaart van de omgeving waarin je je bevindt, detecteert je bewegingen en herkent gebaren. Desondanks gaat het bedrijf de bril ook leveren met een draadloze muis en toetsenbord. De Solun Q draait op Windows 10.

Het bedrijf brengt op dit moment nog enkele verbeteringen aan en verwacht dat de Solun Q aan het eind van de lente gelanceerd kan worden. Tegen die tijd is ook bekend hoe de bril qua prijs zal concurreren met bijvoorbeeld Oculus en HTC. Binnenkort wil Sulon ook een ontwikkelaarsversie van de bril uitbrengen.