Super Mario Run vanaf nu te downloaden in de App Store

Voor de Mario-fans met een iPhone werd hun geduld flink op de proef gesteld. Begin september kondigde Apple en Nintendo namelijk aan dat dit jaar de eerste Mario-game voor smartphones ooit zou uitkomen: Super Mario Run. Alleen de release stond pas gepland voor halverwege december. Om precies te zijn voor 15 december. Vandaag dus! Je kunt vanaf nu Super Mario Run downloaden vanuit de App Store.

De game installeren is gratis en vervolgens kun je hem kort proberen. Het hele spel, met drie verschillende modussen kun je vervolgens voor 10 euro aanschaffen via een in-app-aankoop. Daarna kun je het spel, dat bestaat uit een tientallen levels, onbeperkt spelen zonder ooit nog geld te hoeven uitgeven. Eén klein nadeel is wel dat je altijd verbinding moet hebben met internet als je speelt. Lekker Mario spelen in het vliegtuig zit er dus niet in.

Super Mario Run lijkt in eerste instantie op een klassieke Mario-game. Zelfde design, zelfde soort levels, zelfde vijanden en items. De besturing is echter anders, want Mario rent automatisch. Je moet echter zelf springen om valkuilen en opstakels te ontwijken en muntjes te pakken. Dat je uiteindelijk zo hoog mogelijk in de vlag moet springen om een level te beëindigen en in kastelen Bowser moet verslaan is gelukkig niet veranderd.

Nintendo heeft wel enkele unieke functies toegevoegd die speciaal voor Super Mario Run zijn bedacht. Zo zijn er pauzeblokken waardoor Mario even stilstaat en je wat bedenktijd hebt. Daarnaast zijn er blokken die Mario van looprichting veranderen en springblokken om extra hoog te springen.

Super Mario Run downloaden

Super Mario Run downloaden doe je in de App Store. Het spel werkt op de iPhone en de iPad.

Een versie voor Android volgt volgend jaar, maar verdere details zijn er nog niet bekend. In eerste instantie is Super Mario Run exclusief voor Apple-gebruikers.