Nintendo maakt prijs en releasedatum Super Mario Run voor de iPhone bekend

Tijdens de aankondiging van de iPhone 7 in september betrad ook Nintendo het Apple-podium. De gamefabrikant maakte bekend dat het ein-de-lijk Super Mario naar de iPhone gaat brengen.

Nintendo heeft speciaal voor smartphones een compleet nieuwe game ontwikkeld, die je met één hand op je touchscreen kunt bedienen: Super Mario Run. Overigens niet te verwarren met al die eindeloze renspelletjes: Super Mario Run bestaat daadwerkelijk uit losse levels en werelden, zoals je dat van Mario gewend bent. Vandaag heeft Nintendo bekend gemaakt dat het spel vanaf 15 december te downloaden is.

Er werd bij aankondiging al gezegd dat je het spel moet kopen en dat het geen freemium game is waarbij je voor echt geld muntjes moet kopen. Toch krijgt het spel wel in-app-aankopen. Je downloadt hem namelijk gratis en kunt dan enkele levels spelen. Voor 10 euro kun je vervolgens het hele spel vrijkopen. Verder is bekend gemaakt dat het spel drie verschillende speelvarianten krijgt en volledig Nederlandstalig zal zijn.

Heb je een Android-telefoon dan hoef je overigens niet superhard te balen. Het spel komt ook naar Android en waarschijnlijk ook voor de zelfde prijs, maar dat zal pas volgend jaar gebeuren. iPhone-gebruikers hebben dus een voorsprong in Super Mario Run.