Super Stream Me-experiment stopt eerder dan gepland

Eerder schreven we al over het Super Stream Me-experiment. Tijdens dit experiment zouden VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul drie weken lang, 24 uur per dag hun dagelijks leven live delen met kijkers. Het privacyproject stopt eerder dan eigenlijk de bedoeling is.

Met name Den Besten zou het gebrek aan privacy niet langer trekken. De VPRO-programmamakers filmden sinds 26 augustus 24/7 hun dagelijks leven, waarop de opnames live werden uitgezonden via een website van de VPRO. Het doel van het experiment was om te onderzoeken hoe het is om totaal geen privacy meer te hebben. Voor programmamaker Den Besten betekende het antwoord tevens ook het einde van het experiment.
media_xll_3252735
Nicolaas Veul geeft tijdens één van de laatste opnames aan dat zijn grens bereikt is. Collega Tim den Besten liet gister al weten geen trek meer te hebben om nog langer live opnames te maken waarbij hij zich letterlijk en figuurlijk moet blootgeven.

Kijkers konden bij de livestream onder andere meekijken met hoe de heren douchten, naar de wc gingen en ook wat ze bij de psycholoog bespraken. Hoewel het experiment al bijna ten einde was, hebben de heren aangegeven dat de laatste loodjes ook direct het zwaarste wegen.